Priča o nama

Udržene osnažujemo mame

O!MAMA svet nastao je iz čiste ljubavi dve mame koje udruženim snagama pokreću proizvodnju jedinstvenih proizvoda posvećenih mamama koje žele da doje.

VMS - babica Dušica Kovačević

Ja sam Dušica Kovačević, mama dve devojčice, Viša medicinska sestra-babica, osnivač Udruženja “Fit i zdrava mama” koje postoji već 13 godina i kroz čiji rad je prošlo više hiljada trudnica, mama, tata i beba.

Takođe sam i direktor ambulante za zdravstvenu negu „Bebi patrola“ koja se bavi pružanjem patronažnih usluga porodiljama i negom beba.

U toku rada u porodilištu KBC Zvezdara a potom i u privatnoj praksi počela sam sa psihofizičkom pripremom trudnica za porođaj. Znanje i praksu nadogradila sam kroz edukaciju pilatesa i joge i tako još pre 13 godina ponudila trudnicama program kakav u Srbiji nije postojao i ispostavilo se da sam uradila pravu stvar.

Pored časova koje imam svakodnevno, organizujem i besplatne radionice za trudnice i mame gde sa timom stručnjaka i partnera kao što je i Chicco omogućavamo da kroz edukaciju pružimo što više znanja i pomognemo da što lakše uplove u čari roditeljstva.

Posebno sam ponosna na to što sam nakon rođenja drugog deteta
dobila pokretačku snagu i pokrenula preduzetnički biznis i prva došla na ideju da  otvorim ambulantu za zdravstvenu negu „Bebi Patrola“ koja je usmerena na pružanje usluga patronaže porodiljama i bebama kroz profesionalnu pomoć pri nezi bebe, dojenju, kao i savetima o nezi porodilje i pravilnoj ishrani.

Iz ljubavi prema svom poslu došla sam na ideju da osmislim
zdravu užinu i obroke koji će pomoći mamama u toku dojenja da uvek imaju pri ruci hranjive namirnice u kojima će uživati.

Do toga je došlo spontano jer je većina mamama imala isto pitanje a to je „Šta mogu da jedem a da održim proizvodnju mleka i koje namirnice mogu pomoći kod uspostavljanja laktacije?“, a moj odgovor je uvek bio ovas kao i žitarice celog zrna uz dodatak pivskog kvasca. S obzirom da takvi proizvodi kod nas na tržištu nisu postojali javila se želja da iste pažljivo osmislim i tako je došla ideja da okupim tim koji će zajedno sa mnom raditi na tome.

Nakon toga usledilo je mnogo truda i rada da razvijemo proizvod ovesnog keksa i granole koje ne vole da jedu samo mame već i tate koji su podrška od prvog dana.

Veoma sam srećna što smo još u
prvim povratnim informacijama oO!mama proizvodima dobile oduševljenje mama koje su ih probale i želju da nastave da ih konzumiraju, što nam je bila potvrda da radimo pravu stvar i vetar u leđa za dalji razvoj.

 

Tijana

Ja sam Tijana, rođena sam 1985. u Zrenjaninu. Nakon završenih studija u Beogradu na Fakultetu organizacijonih nauka, zaljubljujem se u svet kreativnost i započinjem svoju karijeru u advertajzing agenciji New Moment.

Deceniju svoje karijere posvetila sam agencijskom životu kroz koji sam izučavala moć brenda. Od lifeta, organizacije složenih eventa, preko mnogobrojinih kampanja za različite industrije, do nagrađivanih globalnih projekata s misijom da promene svet.

Nakon 10 godina rada sa velikim domaćim i internacionalnim korporacijama, moje vreme i pažnju je za tren oka preuzela jedna beba, moja ćerka Una.

Ta ljubav preokrenula je moj život i učinila da se odvažim i krenem u preduzetničke vode. Kao veliki zaljubljenik u svet brendova pokrećem iMADE online platformu posvećenu najlepšim lokalnim brendovima i otkrivam izuzetnu vrednost svih poduhvata koji nastaju iz ličnih snova i potreba.

U vreme kada i sama prolazim avanture i izazove novopečene mame, zaljubljujem se u O!mama koncept i pridružujem razvoju proizvoda, shvatajući koliko je dragocena podrška i koliko je važna ishrana tokom dojenja.

Svoje znanje iz marektinga i komunikacija donosim u OMAMA svet i zajedno sa Dušicom posvećujem se izgradnji osnažujućeg brenda, nežne estetike i snažnih vrednosti na kojima se bazira.

Za mamino mleko

Okupljene oko iste ideje, a obe različite i posebne na svoj način, razvile smo O!MAMA proizvode koji su tu da ti olakšaju period dojenja kroz nutritivnu podršku i brigu da unosiš hranljive namirnice kao i važne vitamine i minerale tokom perioda dojenja.